Bibliotek

Knutbyskolan har ett stort och välbesökt bibliotek. Där finns det skönlitteratur, faktaböcker, tidningar och tidskrifter.

Alla skolans elever lånar böcker regelbundet, lyssnar tillsammans med sina klasser på bokpresentationer och har möjlighet att sitta och läsa i bibliotekets sköna soffor.

Vi har böcker på många olika språk (arabiska, engelska, finska, franska, grekiska, kurdiska, persiska, romani, somaliska, spanska, turkiska och svenska).

Vi strävar också efter att ha ett författarbesök varje termin. Vi håller oss uppdaterade och köper regelbundet in nya böcker.

Vi är stolta över vårt fina bibliotek.

Hur många siffror?

En kvinna hade en enormt stor byrå med 100 lådor. En dag bestämde sig kvinnan för att alla lådor skulle få ett nummer mellan 1 och 100.

Kvinnan ville inte skriva för hand på lådorna utan gick till en affär för att köpa fina siffror. Men i affären fanns bara siffrorna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, och 0 att köpa.

Hur många siffror av varje sort behövde kvinnan köpa för att kunna numrera alla sina 100 lådor?

Svaret:

1 = 21