Regler och råd vid sjukdom

Vid feber skall ditt barn vara hemma.

Ge ditt barn en feberfri dag hemma, utan febernedsättande, innan återgång till skolan.

I början av en förkylning är man oftast hängig och trött, då behöver ditt barn vara hemma och vila.

Oftast går då förkylningen över snabbare.

Om hostan eller snuvan är så kraftig att ditt barn inte kan sova ordentligt på natten, då behöver ditt barn vara hemma och vila.

Vid magsjuka med kräkningar och/eller diarréer skall ditt barn vara hemma så länge det har symtom, och ytterligare 1-2 dagar utan symtom.

Ditt barn måste också kunna äta vanlig mat igen.

Undvik att träffa personer utanför familjen, då smittsamheten är stor.

Tvätta händerna ofta, och alltid före måltid, efter toalettbesök och när man snutit näsan eller nyst i sin hand.

Det är DU som vårdnadshavare och INTE ditt barn som bestämmer när barnet skall vara hemma vid sjukdom, och när barnet är friskt och kan återgå till skolan.

Ditt barn kan återgå till skolan när det är så piggt och friskt att det orkar delta i alla aktiviteter på skolan och fritidshemmet.

Om du känner dig osäker i din bedömning är du alltid välkommen att ringa skolsköterskan för rådgivning.